Závěrečné zkoušky praktické školy jednoleté
V letošním roce složili závěrečné zkoušky 4 žáci praktické školy jednoleté. V termínu 6. 6. absolvovali praktickou část závěrečné zkoušky z předmětu Základy přípravy pokrmů. Během roku se naučili spoustu receptů a na závěrečné zkoušky se rozhodli pro hráškový krém s opečenou bagetou. O zbytek menu se postarali žáci praktické školy dvouleté a společně servírovali kuřecí směs se zeleninou a pečenou rýži a tvarohovo-kokosové řezy. Po týdenním studijním volnu, které žáci nesli velmi těžce, pokračovali v teoretické části.
Teoretickou část závěrečných zkoušek žáci absolvovali 13.6. Vylosované otázky otestovaly jejich znalosti z vybavení kuchyně, bezpečnosti a hygieny v kuchyni, ze základních druhů potravin – ovoce a zeleniny a z pyramidy výživy.
Po vyhodnocení zkoušek žáci obdrželi ročníkové vysvědčení, vysvědčení ze závěrečné zkoušky, pamětní list i fotorámeček plný fotek na památku. Rozloučení proběhlo ve třídě. K závěrečnému občerstvení si žáci připravili zapečené hermelíny s pórkem v listovém těstě a tartaletky s ovocem. Jedna z maminek doplnila slavnostní tabuli o jádrové tyčinky. Žáci předali vyučujícím i komisi krásné kytice a dary, za které upřímně děkujeme. Úspěšným absolventům přejeme, aby zúročili znalosti a dovednosti i v praktickém životě, na který se ve škole připravovali.
Zpracovala Mgr. Lenka Sobolová